maanantai 26. syyskuuta 2016

Tofino

Tapaus 17: Viikonloppureissu Tofinolle

Tofino - pieni, hulvaton ja erittäin sympaattinen surffikylänpahanen länsirannikolla hieman pohjoisempana - oli viime viikonlopun agendana. Kun yksi vaihtareista keksii lähteä viikonlopuksi reissuun ja sattuu mainitsemaan aikeistaan muille, lopputuloksena on noin 10 vuokra-autollista matkaseuraa. 

Viimeiset kolme viikkoa ilmojen haltiat ovat noudattaneet seuraavaa kaavaa: viikolla on upea aurinkoinen keli, jota saat ihastella luokkahuoneen ikkunasta, ja viikonlopun vihdoin koittaessa alkaa vesisade. Joten perinteiseen tyyliin perjantaina starttasimme auton tihkusateessa. Edessä oli rapiat 300 km ja muutama mielenkiintoiselta kuulostava välietappi.

Ensimmäinen pysähdys oli tietenkin Walmart ja alko, sillä totta kai kunnon road tripille tarvitaan asianmukaiset eväät! Niitä seurasi Chemainus, Englishman River Falls Provincial Park, Coombs, Cathedral Grove ja lopulta Tofino. 

Lyhykäisyydessään perjantai-ilta koostui illallisesta erittäin kivassa ravintolassa nimeltä Shelter, hengailusta ja viininjuonnista hostellilla, tähtien ja kirkkaana loistavan Linnunradan katselusta rannalla ja luonnollisesti baarissa istuskelusta - tai oikeastaan seisoskelusta, sillä paikallinen baari (toinen kahdesta ainoasta) oli niin tupaten täynnä, että istumaan oli turha kuvitella pääsevänsä. Ja kyllä, tylsä tihkusade väistyi illalla ja avasi meille täysin pilvettömän ja kirkkaan illan. On muuten aika hätkähdyttävä näky tuo Linnunrata.

Lauantai oli pyhitetty surffaukselle. Ihan hullun hauskaa puuhaa! Ennakko-odotukset oli tasoa "olen tyytyväinen, jos edes saan räpiköityä itseni laudan päälle", joten kun homma alkoi toimia ja pystyin ilman sen kummempia ongelmia surffaamaan seisaaltaan, oli fiilis mahtava! Kuuden viikon päästä uusiksi Havaijilla toivottavasti hieman auringoisemmissa merkeissä!

Sunnuntaina ennen lähtöä käytiin Pasific Rim kansallispuistossa tsekkaamassa Rainforest Trail ja Canso Plane Crash Trail. Ensimmäinen oli mukava ja nopea pikkureitti, mutta jälkimmäinen kaukana mukavasta ja nopeasta. Parin kilometrin matka johon saimme kulutettua tunnin suuntaansa. Reitti oli märkää suota ja upottavaa mutaa, ja jollei halunnut upota mutalammikkoon, joutui käyttämään mielikuvitusta ja tasapainoa pomppiessa puunjuurelta toiselle tai puoliksi kiipeillessä puissa. Perillä odotti kuitenkin hieno näky: toisen maailmansodan aikana metsään tippunut Canso pommikone. Pearl Harbourin tapahtumien jälkeen Tofinolle rakennettiin lentokenttä vuonna 1941. Surffauksen (ja kahden illan baareilun) vuoksi kokovartalokipua tunteneena kyseinen hike oli kuitenkin melko fyysinen, vaikkakin todella sen arvoinen. ;)

Ylipäätään mainio viikonloppu.

Englishman River FallsCathedral Grove

Noin 800 vuotta vanha puu

Tofino

Rainforest Hiking Trail, Tofino

Matkalla lentokoneenhylylle


Kummallinen kanadalainen suoEi kommentteja:

Lähetä kommentti