torstai 13. lokakuuta 2016

Koristelua kanadalaisittain

Tapaus 21: Halloween

Halloweeniin on vielä pari viikkoa, mutta jo nyt kanadalaiset tuntuvat sekoavan. Omakotitalojen pihat ovat täynnä mitä eriskummallisempia kauhukoristeita. Jos kuvittelit mielessäsi talon kuistin tai ikkunanpielet koristelulta tekohämähäkinseitein ja muutamin lepakoin ja hämähäkein, todellisuus täällä on jotain iha muuta. En tiedä onko kyseessä "pakko pistää paremmaksi kuin naapuri" vai ovatko kanadalaiset oikeasti niin liekeissä halloweenista? Oli miten oli, koristeluun todellakin panostetaan. Yhden pihan kukkapenkkiin oli luotu kokonainen hautausmaa ristineen. Kaikista vastaantulleista luomuksista en ole valitettavasti saanut napattua kuvia, koska vilkkaalla kadulla pällistely ja tuntemattomien ihmisten kotien kuvaaminen ei tunnu luontevalta. 
Alla kuitenkin pari esimerkkiä, jotka nappasin aamukäppäilyn ohessa.Täytyy myös mainita, että olen nähnyt jo ensimmäisen etupihan, jota koristi joulupukit, jouluvalot ja petterit. Tässäkin tapauksessa pohdin mielessäni kahta eri syytä moiselle järjettömyydelle: joko joulukoristeiden esillepano lokakuun alussa on jollain häiriintyneellä tavalla sarkasmia muiden halloweeninnostusta kohtaan tai ihmiset ovat oikeasti uskomattoman outoja.

Tapaus 22: Turtuminen

Kai sitä on jollain tapaa kotiutunut, kun asiat eivät enää hetkauta. En enää innostu niin holtittomasti kadun toisella puolella tepsuttavista peuravauvoista, kaupassa kassaneidin kehuessa hiuksiani en enää punastu, vaan kohtaan tilanteen neutraalisti ja kiitän kohteliaisuudesta, sekä juustotuotteiden käsittämättömät hinnat aiheuttavat enää vain lievän tuhahduksen. 

Arki rullaa ja seuraavaan reissuunkin on vielä viikko aikaa. Viime viikonloppuna tosin oli Thanksgiving ja vietettiin sitä 25 hengen illallisen merkeissä. Alkuperäinen idea "kahdeksan tyyppiä olisi varmaan sopivahko määrä" paisui astetta suuremmaksi, mutta erittäin hauskaa oli silti.

Koska mitään maailmaa mullistavaa, ihmeellistä, kauhistuttavaa tai kummallista ei ole tähän hätään tapahtunut, alla muutama (muutaman määritelmä on 3-99) kuva, jota voitte tunnelmoida. Täälläkin on jo syksy.


Victoria downtown

Venetalot laiturissa


Fisherman's Wharf

Kesy hylje satamassa

Kyseinen pullukka tuli pyytämään kalaherkkuja


Yliopistolätkää

Huutonaurua vessassa. "Poor Usain..." 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti